Per 1 januari 2009 mag de recreatievaart het toiletwater niet meer op het oppervlaktewater lozen
wave background image
startpagina watersportForum voor de watersportgeavanceerde onderhoudsmiddelenOnderhoudsmiddelen voor de watersportUw Advertentie HIER? neem hiervoor contact met ons oparc graphic
Onderhoud
voor uw
Boot

Onderhoudsmiddelen voor zeilen, gel-coat, motor, anti-bacteriŽle middelen voor diesel, anti-corrosie


Onderhoud Buitenboordmotor

Diesel Bacterie

Teak dek beschermen

Roestwering met Corrosionblock en ACF-50

Teak dek beschermen

Onderhoud en desinfectie van duikapparatuur 

Handige producten voor een toilet aan boord

Per 1 januari 2009 mag de recreatievaart het toiletwater niet meer op het oppervlaktewater lozen. Dat verbod geldt voor alle Nederlandse wateren, inclusief het zeegebied tot 12 mijl uit de kust
veel booteigenaren hebben dan ook besloten een zwartwater tank te laten monteren.
Met zo'n vuilwatertank aan boord sta je weer voor nieuwe uitdagingen die je met de juiste producten te lijf kunt gaan.

Bekijk alle producten van MattChem Marine

Het te gebruiken toiletpapier

Klinkt erg simpel, tot je een keer de proppen uit je leidingen en toilet moet verwijderen.... niet fijn.
Sterk aan te bevelen is toiletpapier wat snel uiteenvalt, zoal het door Matt Chem Marine speciaal voor electrische toiletten ontwikkelde Matt Paper

Het speciaal voor electrische toiletten ontwikkelde MATT PAPER valt uiteen in water! (MattChem Marine) Speciaal WC papier voor electrische toiletten

Een kleine test....

Een klein testje wat door iedereen gemakkelijk uit te voeren is, laat het verschil zien tussen Matt-Paper en het gewoon toiletpapier. Zoals je ziet valt Matt-Paper uiteen in kleine partikels terwijl normaal wc-papier een prop vormt. Ik toiletten in woonhuizen meestal geen probleem, maar proppen veroorzaken in een electrisch toilet en in een vuilwatertank al gauw verstoppingen.
Afsluiters in de leidingen kunnen ook gaan lekken doordat Gewoon WC-Papier tussen de kleppen blijft zitten. De gevolgen laten zich raden. Niet alleen viezigheid en waterschade, maar ook een gevaar voor kapotvriezen van leidingen in de winter, met in het ergste geval een gezonken boot!!

klont_nl (89K)matt_paper_nl (85K)

Uitpompen van Zwartwater

Met het in werking treden van het lozingsverbod, is het ook aan alle jachthavens met meer dan vijftig kajuitboten verplicht gesteld om over een uitpompstation te beschikken.
voor het vlot en zo goed als volledig uitpompen van de tank is het van belang dat de inhoud redelijk vloeibaar is.
Dit kan natuurlijk gerealiseerd worden door de spoeling van het toilet ruim af te stellen, maar dan zit uw tank weer sneller vol.
Een betere oplossing is het toevoegen van BIO-ZYM een middel dat op bacteriologische wijze de vaste bestanddelen in de tank snel afbreekt tot een vloeistof.
Het voorkomt ook het verstopt raken van de afvoer-pijpen en het stopt onaangename geuren veroozaakt door fermentatie.

Geurtjes of stank ?

EEN FLEXIBELE LAAG OP HET VUILE WATER VOORKOMT NARE GEURTJES,

YO-DE seal vormt een flexibele laag op het vuile water en voorkomt zo het vrijkomen van nare geurtjes
Het bekroonde product YO-DE SEAL WC is een blauwe vloeistof wat een flexibele, afsluitende laag vormt op het vuile wateroppervlak in de holdingtank. Het helpt de uitstoot van nare geuren vanuit de zwart water tank door deze luchtdicht af te sluiten.
YO-DE SEAL is geproduceerd met grondstoffen geselecteerd vanwege hun bio-afbreekbaarheid. YO-DE SEAL is een stabiel product wat niet verdampt, het kookpunt ligt aanzienlijk hoger dan dat van water. Dit product wordt niet beschouwd als milieuvervuilend volgens de International Maritime Dangerous Goods Code (IMDG). Ook is het niet geklassificeerd als gevaarlijk, schadelijk of giftig volgens de Europese richtlijn 88/379. YO-DE is inert, tast geen metalen of kunststoffen aan.

GEBRUIKSAANWIJZING: Simpelweg in het toilet gieten en doorspoelen. De dosering hangt af van de grootte van het oppervlak. Dit moet u dus even berekenen. Ideale hoeveelheid voor een laag van 1 cm dik is 2 liter voor 0,24 m2. Een tank van bijvoorbeeld 60x40x60 cm. heeft een oppervlakte van 0,24 m2 . Hier is dus 2,4 liter YO-DE nodig om de ideale laag van 1 cm. te bereiken.

Als de holding tank geleegd wordt, dient de behandeling herhaald te worden.

Ga naar de online shop van Corrosion Control Europe, voor de beste deals op onderhouds producten

email this link  E-mail deze pagina