welkom bij ACF-50 roest-preventie

 
 

 

 

 


Onderhoud van Teakhouten tuinmeubelen met producten voor de watersport

Veel van onze klanten gebruiken specifieke producten ook voor algemene toepassingen. Hier is niets op tegen, mits de gebruiksaanwijzing en waarschuwingen in acht worden genomen.

Zo stuurde een klant onderstaand verhaal op waarbij gebruik werd gemaakt van een onderhoudssysteem voor teakhouten dekken voor schepen waarmee hij zijn tuinmeubelen behandelde, een toepassing uit de watersport voor thuisgebruik dus.

Het betreft hier een teakhouten tuinset van tien jaar oud, er is wel eens onderhoud aan gepleegd, maar niet regelmatig. Je kunt dan ook zien dat de meubels verweerd zijn, en dat het indringende vocht bij bevriezing barsten heeft veroorzaakt.
setS (82K)crack2S (43K)

Het ging deze klant erom dat de behandeling niet al te veel moeite moest kosten, niet schadelijk zijn voor het milieu, en uiteraard een goed resultaat geven. De keuze voor Matt Chem producten was dus snel gemaakt vanwege de ervaring van deze klant met het gebruik op het teakhouten dek van zijn zeilboot.

De producten van Matt Chem Marine zijn uiteraard onschadelijk voor rubber, kunststof en siliconen afsluitingen.

Allereerst wordt het vochtig gemaakte hout schoongemaakt. Dit gebeurt in twee fasen, allereerst met een zure reiniger SUN-TECK stage 1. Hiervan wordt een liter opgelost in een emmer met 5 liter water.
Vervolgens wordt dit aangebracht op het hout met een spons en na een kwartier afgespoeld.

oplossen van een liter produkt in 5 liter waterSun_teck_stage1S (63K)

Na ongeveer een half uur dient fase twee van het schoonmaken plaats te vinden met BRIGHT-TECK Stage 2, een alkalische reiniger.
Dit gaat op dezelfde manier, verdunnen, aanbrengen en na een half uurtje afspoelen.

Bright_teck_stage2S (89K)vershil1S (81K)

Na het drogen wordt het hout waterafstotend gemaakt met de saturator STOPO, dit voorkomt binnendringen van vocht met eventuele scheuren tot gevolg. Voor het beste resultaat kan een behandeling met STOPO na een etmaal herhaald worden.


Nadat STOPO is ingewerkt, wordt een kleurloze teak-olie gebruikt WONDER OIL TEAK, eenvoudig met de kwast aanbrengen, na 30 minuten herhalen.

Wonderoil_Teak2 (334K)

Het verschil behoeft natuurlijk geen toelichting.